Kolbeinn Jon Ketilsson, tenor, avla sin opera eksamen på Universitet for musikk og utøvende kunst i Wien. Han har sunget internasjonalt i en årrekke på store, betydningsfulle scener, og har sunget noen av operalitteraturens største roller, men også en rekke konsertverk og kammermusikk. Av viktige roller bør nevnes tittelpartiene i Hoffmanns eventyr, Peter Grimes, Don Carlo, Parsifal, Tristan, Rienzi, Tannhäuser og Lohengrin. Videre roller er Alfredo i La Traviata, Rodolfo i La Bohème, Cavaradossi i Tosca, Radames i Aida, Don José i Carmen, Erik i Den flygende Hollender, Bacchus i Ariadne auf Naxos, Kaiser i Die Frau ohne Schatten, Pinkerton i Madama Butterfly og Enée i Les Troyens av H. Berlioz, en rolle som han også sang på Salzburger Festspillene til varm mottagelse og stor anerkjennelse av såvel publikum som kritikere.
Kolbeinn har med sitt brede repertoar sunget på Bayrische Staatsoper i München, National Opera Bastille i Paris, Wiener Volksoper, San Carlo i Napoli, operaene i Brüssel, Torino, Dresden, Helsinki, Genf, Lausanne, Reykjavik, Göteborg, Köbenhavn, Toronto og Bruxelles for å nevne noen. Han har gjennom sin karriere arbeidet med berømte dirigenter som Zubin Metha, Lorin Maazel, Antonio Pappano, Jesús López Cobos, Kurt Masur og Kent Nagano, og med kjente regissører som Jonathan Miller, Herbert Wernicke, Keith Warner, Carlos Saura, Paul Currain, Willy Decker, Bentein Baardson og Pier Luigi Pizzi.
Kolbeinn sang hovedrollen som Radames i Aida i åpningsproduksjonen av det nye operahuset i Köbenhavn, og tenorpartiet i Beethovens 9. symfoni ved åpningen av det nye konserthuset Harpa i Reykjavik, under ledelse av Vladimir Ashkenazy. Han har også sunget tenorpartiet i Carmina Burana i Goldenem Saal i Wiener Musikverein.
Kolbeinn er kunstnerisk leder for TonSagaNor.
Med høyeste utmerkelser fra Londons Royal Academy of Music, er Thormod Rønning Kvam en
pianist med et internasjonalt engasjement for å fornye og gjøre den klassiske musikkens plass større
i samfunnet. De kreative mulighetene i vår tid utgjør en viktig inspirasjonskilde i hans virke som moderne musiker.
Som utøver er opptredener i Londons Wigmore Hall, Hovedscenen i Den Norske Opera, Grünewaldsalen i Stockholm Konserthus, Harpa i Reykjavik og på Hardanger Musikkfest noen av høydepunktene fra de siste årene. Blant hans største inspirasjonskilder er komponister som Schumann, Janácek, Skrjabin og Sibelius — musikk han opplever har klare paralleller til vår egen tid, noe han ønsker å fremheve i flere prosjekter det neste året.
Thormod har en aktiv rolle innen publikums- og konseptutvikling for det klassiske musikkfeltet. Han er kunstnerisk leder for Aulaseriene, en ny, månedlig kammermusikksatsning i Universitetets aula og på Munch-destinasjonen Ramme i Hvitsten. Frem til 2022 er han også gjestekurator hos Asker kulturhus.
Thormod har mottatt en rekke priser og anerkjennelser for sin virksomhet, blant disse Årets musikerstipend fra Forsbergs og Aulies legat og det anerkjente Dobloug-stipendet. I 2010 påbegynte han sitt bachelorstudium ved Barratt Due musikkinstitutt under prof. Jirí Hlínka og fullførte sin master- og diplomutdanning ved Royal Academy of Music i London hos prof. Christopher Elton og Diana Ketler i 2019 med en høythengende DipRAM-utmerkelse.
Hjörleifur Valsson, fiolinist, studerte ved Østlandets Musik-konservatorium med Eivind Aadland som hovedlærer. Han fikk senere Tsjekkisk statsstipend og studerte fiolin og kammermusikk i Praha i 3 år med videre 2 årig studium ved Folkwang-Hochschule i Essen, Tyskland. Hjörleifur har bl.a. samarbeidet med bl.a Mstislav Rostropovich, Shlomo Mintz og Gilles Apap, og har turnert i inn- og utland som solist og kammer-musiker og opptrådt i TV og radio, teater og filmer og medvirket på en rekke CD-innspillinger.
Hjörleifur har bl.a. vært medlem av Islands Symfoni-orkester og kunstnerisk leder for det Islandske Kammerorkester og medlem av Duo-Landon med bl.a. kritikerrost CD-innspilling av 44 Duoer for 2 fioliner av Béla Bartók. Hjörleifur er aktiv frilansmusiker og bor nå i Norge og underviser ved Bærum Kulturskole.
Lise Fjeldstad, skuespiller og instruktør, er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. 1963 debuterte hun i rollen som Milja i Oskar Braatens Ungen på Det Norske Teatret, hvor hun var ansatt til 1971 og i 1974–1975. Hun var ansatt ved Fjernsynsteatret i 1971–1974 og ved Nationaltheatret fra 1975, avbrutt av gjesteår ved Den Nationale Scene i 1982–1983.
I flere 10-år har Lise Fjeldstad tilhørt toppsjiktet i Nationaltheatrets skuespillerensemble og har representert den norske nasjonalscenen ved en rekke offisielle tilstelninger og gjestespill i utlandet. Hun behersker både de lyriske og de realistiske rollene, ikke minst de psykologisk kompliserte som kvinnen i August Strindbergs Til Damaskus, Blanche i Tennessee Williams’ En sporvogn til begjær og Martha i Edward Albees Hvem er redd for Virginia Woolf? Blant hennes mange Ibsen-roller er tittelrollen i Hedda Gabler, Agnes i Brand, Fanny Wilton i John Gabriel Borkman, og fru Alving i Gengangere. Sistnevnte fikk hun Kritikerprisen 1993 for. Hun ble belønnet med Henrik Ibsens Jubileumspris i 2003 og med Ibsen Centennial Award i 2006.
Lise Fjeldstad har fra slutten av 1980-årene vært aktiv som instruktør ved Nationaltheatret, Riksteatret og Teater Ibsen og instruert flere titalls forestillinger for Radioteatret. Hun har gjort en rekke film- og TV-roller. I fjernsynet har hun spilt Asta i Lille Eyolf, Nora i Et Dukkehjem og Maja i Når vi døde vågner. Lise Fjeldstad mottok Per Aabels Ærespris i 1992. Hun ble utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 1993, og forfremmet til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden i 2014.
Arnar Jónsson ble uteksaminert fra Leiklistarskóli Þjóðleikhússins (Skuespiller- og dramaskolen ved Nasjonalteateret på Island) i 1964. Han har spilt utallige hovedroller ved Nationaltheatret og mange andre steder. Blant stykkene han har spilt i, finner man Útsending (Network etter Paddy Chayefsky, adaptert for scenen av Lee Hall), Horft frá brúnnni (A View fram the Bridge / Frakt under havet, av Arthur Miller), Dagleiðin löng (Long Day's Journey into Night / Lang dags ferd mot natt av Eugene O‘Neill), Lér konungur (William Shakespeares Kong Lear), Pétur Gautur (Henrik Ibsens Per Gynt), Ríta gengur mennta-vegin (Willy Rusells Educating Rita), Sjálfstætt fólk (Halldór K. Laxness‘ Sin egen herre), Veislan (Harolds Pinters The Birthday Party / Fødselsdagsselskapet) og Jón Gabríel Borkmann (Henrik Ibsens Jon Gabríel Borkmann).
Arnar har spilt i mange filmer, inkludert Útlaginn, Atómstöðin (Land til salgs av Halldór K. Laxness), Á hjara veraldar og María og Dansin. Han har også spilt en rekke roller for radio og på TV.
Arnar vant Grímuverðlaunin (Maskeprisen) for sin tolkning av Kong Lear og mottok Stefaníustjakann i 1971 for sitt drama- og skuespillerarbeid.
Sigurd Kirkerud Roness, danser, har mer enn 10 års profesjonell teatererfaring som utøvende kunstner, i roller som Macbeth, King Claudius i «Hamlet» og Otto Frank i danseforestillingen «Anne Frank, Words from the Shadows». Han er først og fremst en moderne danser, men har i tillegg bred erfaring innen ballett- og jazzdans.
Sigurd begynte som barn å danse ved Attic dansestudio i Drammen, og i ungdomsårene kombinerte han en allsidig idrettskarriere i Drammens-regionen med sang, teater og dans. I 2015 fullførte Sigurd sin bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har siden det jobbet i diverse moderne dansekompanier i Spania og Polen, før han de siste fem årene har jobbet som solist i imPerfect Dancers Company i Pisa, Italia, under kunstnerisk veiledning av Walter Matteini og Ina Broecx.
Gjennom sitt virke har Sigurd opptrådt på flere større scener, blandt annet på Festspielhaus Bregenz, operaen i Sotsji, Russland, Den Israelske Operaen i Tel-Aviv, og Den Norske Opera. I dag jobber Sigurd som freelance dansekunstner med base i Oslo.
Stefán Bogi Sveinsson er født og oppvokst på «Hérað», og vendte siden tilbake til sine hjemtrakter i 2008 etter å ha fullført sine universitetsstudier i Reykjavik. Han bor nå på Egilsstaðir med sin kone og tre døtre og er leder for Héraðsskjalasafn Austfirðinga (Fylkesarkivet for Østfjordene).
Stefán Bogi har gjennom årene vært aktiv innen skuespill og diktning. Hans første dikt ble publisert i samlingen Raddir að austan (Stemmer fra øst) i 1999, men hans første egne diktsamling, Brennur (Bålbranner), kom ut i 2014. I 2018 ga han ut diktsamlingen Ópus (Opus), hvor det også fulgte med en CD med hans egen fremføring av diktene.
Unnur Astrid Wilhelmsen,
sopran, med Mag.Art. fra Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien, har en lang karriere bak seg som opera og konsertsanger. Opprinnelig fra Drammen har hun nå vendt tilbake til hjembyen etter 25 år som sanger med virke i de fleste Europeiske land, med hovedvekt på Italia og Tyskland, men også Canada, India og Nepal for å nevne noe. Her medvirker hun som organisator, oversetter av de islandske diktene, og som oppleser og historieforteller.
Lára Stefánsdóttir, Koreograf og danser, blir koreograf for TonSaga1. Hun avla sin mastereksamen i koreografi ved Middlesex University, London våren 2006, og har undervist ved Kunsthøyskolen på Island siden 2007. Hun var kunstnerisk leder for Iceland Dance Company 2012-2014. Lára har vært profesjonell danser siden 1980 og har årelang teatererfaring som ballet- og moderne danser, både som utøvende kunstner, som koreograf og som instruktør, og hun var fast ansatt hos Iceland Dance Company 1982-2004 hvor hun danset utallige bærende roller med kompaniet.
Lára har lenge arbeidet som koreograf, og skapt en rekke danseverk for Iceland Dance Company, Islands Kunsthøyskole og Pars Pro Toto danse-teateret, og stått for danse- og scenebevegelser for mange av landets helste scener, i tillegg til utallige prosjekter i utlandet. Lára underviser i ballett, nåtidsdans og True Pilates (Authentic), og hun kombinerer gjerne ulike kunstformer i sitt arbeide.
Guðni Franzson, klarinettist, dirigent og komponist, står for den nykomponerte samtids-musikken til TonSaga1. Han avla solist- og musikkteorieksamen fra Tónlistarskólinn i Reykjavik 1984, for deretter å fortsette sine studier i Holland hvor han ble tildelt det danske Léonie Sonnings-stipendet. Guðni har opptrådt viden som klarinettist, spilt inn en rekke CD’er med ny og klassisk musikk, og parallelt spilt tradisjonell musikk med gruppen Rússíbanar.
Guðni er en av grunnleggerne av CAPUT ensemblet i 1988, og medvirket først som klarinettist og siden som dirigent. Han har bl.a. ledet Iceland Symphony Orchestra, diverse europeiske kammerorkestre og SinfoniaNord. Som komponist arbeider Guðni hovedsakelig for teater- og danse-produksjoner, og «Tóney“, som er en skapende plattform for musikkundervisning, og som han opprettet 2007 og driver i samarbeide med en rekke kjente kunstnere.
Rolf Bergersen var ordfører i Nedre Eiker, 1995-2007, men har alltid hat flere ben å stå på. Han tegner og skriver dikt, og har gitt ut heftet «Tanker i ei bygd» med egne dikt. Bergersen deklamerer gjerne dikt på stående fot, og verselinjene flyter lett. Allerede som ung lærte han seg mange dikt: alt fra Hans Børli, Herman Wildenvey, Jacob Sande til Einar Skjæraasen. 2012 mottok han Wildenveys Poesipris av Wildenvey-selskapet for sitt arbeid med etablering av Portåsen.
Ragnhildur von Weisshappel , er en ung, lovende, islandsk, kunstner med Master i billedkunst i 2022, fra Kunsthøyskolen i Reykjavik, Island.
Hun har et dypt og nært forhold til naturen og har spesielt for denne konserten skapt video-kunst som skal fremheve og understreke naturens egne krefter og stemninger. Ragnhildur har allerede hatt en rekke felles- og separat-utstillinger på Island, i Polen og i Litauen.
Dagbjört Ósk Jóhannsdóttir, sopran, er født og oppvokst på Isafjørdur på Island. Der begynnte hun som 4-åring på musikkskolen og 2021 holdt hun sin avsluttningskonsert fra skolen. Dagbjört Ósk gikk ett år på musicalskole i Danmark og deretter fikk hun en rolle i We Will Rock You-musicalen på Drotning Dorothea teateret i Kolding, hvor hun vakte stor begeistring. Hun studerer nå sang videre på Söngskólinn í Reykjavík (Sangskolen i Reykjavik), parallellt med andre studier på Háskóli Íslands (Islands Universitet).
Amanda Schmidiger Hansen er en 21 år gammel sopran som fikk sin videregående opplæring på St. Hallvard Videregående Skole, hvor hun gikk på musikklinjen. Hun har vært aktiv i lokalmiljøet som sanger og nestleder i Unge Sangere i Røyken og elev ved Asker Kulturskole. I tillegg har hun sunget i kor i både Røyken pike- og ungdomskor og Bragernes kirkes ungdomskor. Hun går nå tredjeåret på Barratt Due Musikkinstitutt med Solveig Kringlebotn som lærer. Amanda har vært solist i Magnificat av J. S. Bach og Gloria av Vivaldi med Buskerud Ungdomssymfoniorkester, og hun har mottatt Asker Kulturstipend 2021.
Mari Aschehoug er en ung sopran fra Nesodden, som for tiden studerer på Norges musikkhøgskole hos Ann-Helen Moen. Hennes repertoar omfatter alt fra barokk til lieder og opera. Hun har vært solist på verk som Juleoratoriet, Fauré’s Requiem, Mendelssohn Salme 42 og Pergolesi’s Stabat Mater. Mari har vært solist med Barokkanerne flere ganger, og sang Mahlers 4.symfoni med KORK i 2023. Hun er også en del av det nye Operaakademiet til Dronning Sonja Sangkonkurranse.
En spesiell takk til arkeologene Ragnheiður Traustadóttir og Knut Paasche, for deres spennende bidrag om utgravningene og funnene på landnåms-jorda Fjörður, fra vikingtiden, i Seyðisfjörður, og for billedmateriale til konsertene «Skjulte Perler – i toner, ord og gammel jord».